Tiedotuksia

Venepaikka ja jäsenasiat:
Juha Kandolin p. 040 760 0722

Vuokraamme kerhotaloa myös kerhoon kuulumattomille.
Ota yhteyttä:
- Antti Virtanen p. 0400 137423, avirta49(a)welho.com

Veneen vuosi- ja runkokatsastus

Veneen katsastuttaminen on osa vastuullista veneilyä. Katsastuksessa saat tietoa turvallisesta veneilystä. Parhaassa tapauksessa katsastaja huomaa piileviä vikoja, joiden korjaus aikaisessa vaiheessa on vielä edullista ja helppoa. Useat vakuutusyhtiöt myöntävät alennusta katsastetuille veneille.

Katsastamaton vene on mahdollinen riski kerhon muille veneille.Veneiden katsastamatta jättämisestä ilman hyväksyttävää syytä peritään 30.6. jälkeen 50 euron suuruinen lisämaksu. Jos venettä ei ole katsastettu 15.8. mennessä, peritään 100 euron katsastussakko, vaikka veneen katsastaa tämän päivämäärän jälkeen. Elokuun katsastupäivä on tarkoitettu veneilykauden aikana hankituille veneille ja sakkokäytäntö ei koske tällöin ensimmäistä kertaa kerhoon katsastettavaa venettä. Veneen katsastuksen toistuva laiminlyönti ilman hyväksyttävää syytä korottaa sakkoa 100 euroa vuodessa ja viimeistään kolmantena vuotena jäsen menettää venepaikkansa ja hänet siirretään rantajäseneksi. Ylläolevat päivämäärät koskevat myös kerhon ulkopuolella katsastettuja veneitä. Katsastuspöytäkirja tai sen kopio tulee toimittaa katsastuspäällikölle yllä oleviin päivämääriin mennessä.

Vuosikatsastus pitää kerhon sääntöjen mukaisesti suorittaa joka vuosi kaikille satamassamme oleville veneille. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n sivuilta löydät uusimmat muutokset tämänvuotista katsastusta koskien.

Runkokatsastus tehdään veneille viiden vuoden välein. Uusien veneilijöiden ja kaikkien niiden, joiden katsastustodistus on täynnä ja jotka tarvitsevat tänä vuonna uuden katsastustodistuksen, täytyy ilmoittautua runkokatsastukseen. Runkokatsastus tehdään veneen ollessa telakoituna, ei vedessä. 

Sammutintarkastus on tehtävä vuosittain. Katsastuksessa tarkistetaan, että sammuttimissa on voimassaoleva leimaus. Kahden katsastusillan aikana kerholla on mahdollisuus sammutintarkastukseen.     

Katsastus muualla. Vene on mahdollista katsastaa kerhon ulkopuolella. Muista toimittaa katsastuspöytäkirjan kopio katsastuspäällikölle.   


Lisätietoja

SPV:n katsastusinfo

Katsastusinfo 2016


Kuvateksti