Tiedotuksia

Venepaikka ja jäsenasiat:
Satamakapteeni Juha Kandolin p. 040 760 0722, satamakapteeni(at)lvry.fi

Vuokraamme kerhotaloa myös kerhoon kuulumattomille.
Ota yhteyttä:
- Tommy Blomqvist
+358 405 8110 94, vuokraus(at)lvry.fi

Usein kysyttyä

 

Miten vartiovuorot jaetaan?

Vartiovuorot määräytyvät aakkosjärjestyksessä. Aakkosissa ensimmäinen ei kuitenkaan joudu joka vuosi kesän ensimmäiseen vartiovuoroon vaan vuorojen jako aloitetaan siitä kohdasta mihin edellisenä vuotena jäätiin.

 

 

Miten vaihdan vartiovuoron?

Mikäli vartiovuoro sattuu sinulle sopimattomaan aikaan ei kannata kääntyä jäsenkirjurin tai satamakapteenin puoleen. Jäsenet voivat vaihdella vuoroja keskenään ja tätä varten toimiston seinällä vartiovuorolistojen vieressä on ilmoitustaululla tilaa jäsenien ilmoituksille.

 

 

Veneen rekisteröinti

Venerekisteriin on ilmoitettava perämoottorivene, jonka moottorin teho on enemmän kuin 20hv, sekä sisämoottori- tai sisäperämoottorivene, jonka moottorin teho on enemmän kuin 50hv. Myös yli 50hv vesijetit ja -skootterit on ilmoitettava rekisteriin.
Rekisteri-ilmoitus on tehtävä ennen veneen käyttöönottoa Traficomille. Rekisteröinti maksaa 25e.
Ilmoituslomakkeen liitteenä tulee toimittaa veneen kauppakirja ja vanha rekisteriote. Uuden veneen rekisteröinnissä tarvitaan mm. seuraavia tietoja: veneen merkki ja malli, veneen nimi, runkonumero (HIN-koodi), veneen väri, tyyppi, suurin pituus, suurin leveys sekä rungon materiaali. Moottoreista tarvitaan merkki, malli, vuosimalli, tyyppi, moottorin käyttämä polttoaine, valmistusnumero ja teho.
Muutos rekisteritiedoissa on ilmoitettava maistraattiin kuukauden kuluessa. Omistajan kotikunnan muuttuessa hänen on tehtävä uusi rekisteri-ilmoitus uuden kotikunnan maistraattiin.
Ilmoituksen tehtyään veneen omistaja saa rekisteritunnuksen, joka on merkittävä veneen kummallekin puolelle niin, että se on selvästi luettavissa. Numeroiden on oltava vähintään 7,5cm korkeita ja viivaleveyden vähintään 1,5cm.

 

 

Miksi katsastus on pakollista?

Katsastuksesta määrätään satamasäännöissä. Täten kaikki veneet, joille on varattu laituripaikka kerhon satamassa on katsastettava huolimatta veneen koosta tai moottoritehosta. Näin varmistetaan veneturvallisuus, kun jokaisen jäsenen veneessä on asianmukainen varustus. Itse katsastuksen hoitavat kerhon omat katsastusmiehet. Katsastusillat ovat myös tärkeä tilaisuus yleisen veneilytietouden välittämiseen jäsenille.

 

 

Tulisiko minun osallistua yhteisnostoihin?

Yhteisnostot on tarkoitettu veneille, joita ei kerhon trailerilla pysty nostamaan. Käytännössä tämä siis tarkoittaa yli 6m pituisia veneitä. Nostot hoitaa yksityinen nostokoneyritys ja maksu peritään käteisellä noston yhteydessä.

 

 

Kuinka ilmoittaudun yhteisnostoihin?

Yhteisnostoihin ilmoittaudutaan kerhotalon toimiston seinälle tulevaan listaan. Jäsenilmoituslomakkeen kohtaa "Osallistun yhteisnostoon" hyödynnetään vain telakointialueen järjestystä päätettäessä eikä sen täyttäminen vapauta erilliseltä ilmoittautumiselta.

 

 

Kuinka varaan telakointipaikan?

Telakointipaikan voit varata satamakapteeni Juha Kandolinilta numerosta 040 760 0722  tai sähköpostitse satamakapteeni(at)lvry.fi. Ennen yhteydenottoa on hyvä selvittää veneen mitat, sillä telakointipaikka määräytyy niiden perusteella.

 

 

Miten telakointipaikan hinta määräytyy?

Telakointipaikat on hinnoiteltu pinta-alan mukaan. Pinta-ala lasketaan suoraa veneen mitoista. Tarkemman hinnan voit tarkastaa hinnastosta. Telakointikatokset, jotka ylittävät veneen mitat laskutetaan erikseen. 

 

 

Tarvitsenko omat pukit?

Kyllä. Kerho ei tarjoa jäsenilleen telakointivälineitä. Omat pukit on helppo nikkaroida puusta eivätkä metallisetkaan maksa huimia summia. Kerhon järjestämässä syksyn telakointivälinetalkoissa kannattaa käydä tutkimassa muiden jäsenien ratkaisuja ja kyselemässä neuvoja.